Seuraa

IOT

Esitä hyvä idea, tuote, sovellus tai konsepti opiskelijan elämää helpottavaksi ja hyödyttäväksi älykkääksi IoT-ratkaisuksi.

Jos et keksi uutta palveluideaa, voit myös valittaa mikä ei toimi.

Ja jos olet aiemmin keksinyt ja kokeillut jotain uutta haasteeseen liittyvää, kerro kokeilustasi.

Taustaa

IoT eli Internet of Things suomennetaan usein asioiden internetiksi tai esineiden internetiksi, mutta sama konsepti tunnetaan myös käsitteillä teollinen internet tai kaiken internet. Idea näissä kaikissa on kuitenkin sama ja itse asiassa melko yksinkertainen: tehdään mistä tahansa koneesta, laitteesta, esineestä, kiinteistöstä tai vaikka kokonaisesta kaupungista älykkäämpi hyödyntämällä muun muassa sensoreita, tietoliikenneyhteyttä, ohjelmistoja ja analytiikkaa.Haasteen tarkoituksena on ideoida, kehittää ja kokeilla opiskelijan elämää monipuolisesti hyödyttäviä ja helpottavia älykkäitä IoT-ratkaisuja. Se voi tarkoittaa esimerkiksi opiskelija-asunnon tai kerhohuoneen älykkyyden lisäämistä, opiskelijan ja oppilaitoksen välisen vuorovaikutuksen kehittämistä tai jotain ihan muuta. Idea voi liittyä myös siihen, miten yritykset voisivat palvella opiskelijoita paremmin. Pääasia on, että uusi idea, ratkaisu tai konsepti ei perustu ainoastaan sovellukseen, vaan hyödyntää älykkäästi erilaisia sensoreita ja datalähteitä ja yhdistää ne kokonaisuudeksi.

Ideoinnin ja kokeilujen tueksi

Helpottaaksemme ideointiasi, tarjoamme Sonera M2M in a Box -palvelun käyttöösi. Palvelu koostuu monisensorisesta laiteyksiköstä ja käyttäjäystävällisestä verkkoportaalista, mitkä yhdessä mahdollistavat muun muassa sijainnin, liikkeen, lämpötilan ja kosteuden etävalvonnan. Palvelun avulla pystyt ideoimaan uusia ratkaisuja ja helposti testaamaan niitä käytännössä. Lisäksi tarjoamme pääsyn Soneran IoT-alustaan, jolla pystyt kehittämään omia kustomoituja ratkaisuja.

Tuomaristo arvostaa mm. seuraavanlaisia ideoita ja ratkaisuja:

 • Sensoreiden mittaamaa dataa hyödyntävät uudet ideat, ratkaisut ja palvelukonseptit, jotka helpottavat ja hyödyttävät opiskelijan elämää (voi olla muutakin, kuin mitä M2M in a Box mittaa)
 • Idea, ratkaisu tai palvelukonsepti, joka helpottaa yritysten ja opiskelijoiden vuorovaikutusta
 • Idea, ratkaisu tai palvelukonsepti, joka hyödyntää uudenlaista ansaintamallia

Mitkä ovat hyväksyttäviä “kilpailutöitä”

 • ideakuvaukset ja konseptit
 • kuvaukset siitä, mikä nyt ei toimi
 • kuvaukset siitä, että jotain uutta ideaa/ratkaisua on kokeiltu
 • valmiit sovellukset, appsit ja tuotteet

Mitä haasteeseen osallistumalla voi voittaa?

 • Oma ratkaisu näkee päivänvalon, eli se otetaan käyttöön
 • Valmennusta ja oppia siitä, miten uusia innovaatioita kehitetään
 • Sonera on kiinnostunut rekrytoimaan kyvykkäät opiskelijat
 • Sonera on avoin liiketoimintayhteistyöhön (esimerkiksi ratkaisun kaupallistaminen)
 • Sonera myöntää parhaalle kilpailutyölle 2000 euron arvosta TeliaSoneran tarjoamia palveluita ja tuotteita

Tuomarit

IoT-haasteen tuomareina toimivat Marko Lepola ja Kimmo Ahvenlampi (Sonera).

Pääkumppani

Sonera tarjoaa tietoliikenne- viestintä- ja televisiopalveluja kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille Suomessa. Palvelumme yhdistävät ihmiset heille tärkeisiin yhteisöihin ja asioihin sekä lisäävät jokapäiväisen elämän mukavuutta ja laatua. Yrityksille luomme kestävää kehitystä tukevia viestintäratkaisuja, jotka vapauttavat aikaa ja energiaa tuottavaan työhön ja kasvuun. Soneralla oli vuoden lopussa noin 4,5 miljoonaa liittymäasiakasta. Toimimme koko maassa ja palveluksessamme työskentelee noin 3 000 henkilöä. Sonera on osa TeliaSonera-konsernia, Pohjoismaiden ja Baltian johtavaa televiestintäyhtiötä. Meillä on vahva asema Euraasian, Venäjän, Turkin ja Espanjan markkinoilla tytär- ja osakkuusyhtiöiden kautta. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin, joita toteutamme ja kehitämme yhteiskunnan muutosten mukana.

Verkkosivuille

Muut kumppanit

+

1 Seuraa

2 Tilaa uutiskirje

3 Pysy kartalla & hyödy